Casa nr. 69 din Poplaca

Casa din Poplaca nr. 69 este o construcţie cu pereţi din lemn în sistem bloc din secolul XIX, tipică pentru zona Mărginimii Sibiului, clasată pe lista monumentelor istorice din judeţul Sibiu la poziţia SB-II-m-B-12504.

Se află într-o stare avansată de degradare, la fel ca alte case asemănătoare din comuna Poplaca sau din satele Mărginimii Sibiului. Restaurarea ei cu costuri minime ar putea constitui un exemplu despre cum poate fi îmbunătăţit confortul unei astfel de case, încurajând şi alţi proprietari să procedeze la fel şi să le locuiască în loc să le demoleze.

Pentru stabilirea lucrărilor necesare şi pentru evaluarea costurilor acestora s-a apelat la specialişti ai Muzeului Civilizaţiei Tradiţionale Astra din Sibiu, iar în cazul găsirii surselor de finanţare lucrările vor fi executate tot de către aceştia. Intenţionăm să folosim acest şantier şi pentru practica de vară a studenţilor arhitecţi sau constructori.

Locatarul casei şi familia acestuia vor participa la lucrări şi vor fi instruiţi cum să întreţină corect o astfel de construcţie.

 

casa-poplaca-01
casa-poplaca-10
casa-poplaca-03
casa-poplaca-08
casa-poplaca-13
casa-poplaca-05
casa-poplaca-11
casa-poplaca-04
casa-poplaca-09
casa-poplaca-02
casa-poplaca-07
casa-poplaca-12
casa-poplaca-06